Slovenija
29 ogledov

SDS bo ostala brez odgovora

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Komisija za nadzor javnih financ ni obravnavala vprašanja, ali so banke v državni lasti financirale gradnjo športnega parka Stožice.

Politični motivi?
SDS je predvsem zanimalo, zakaj banke v večinski državni lasti financirajo projekt v času kreditnega krča, ko pa posojil ne odobravajo mnogim perspektivnim malim in srednjim podjetjem. Širitev dnevnega reda pa so podprli le poslanci SDS in SNS.  

Komisija naj bi tako po prvotnem predlogu Banki Slovenije predlagala, naj ji poroča, ali banke v večinski državni lasti pri projektu financiranja izgradnje športnega parka Stožice izvršujejo določbe zakona o bančništvu, ki govorijo o upravljanju s tveganji.

Pristojne nadzorne inštitucije bi morale čim prej opraviti pregled izvajanja projekta gradnje športnega parka, vlada pa storiti vse za izboljšanje socialnega stanja in zaščite delavcev, so še predlagali v SDS.

SDS − Stožice, prvič
Ker naj bi pri tem prihajalo do kršenja delovnopravne zakonodaje, je o gradnji tega športnega parka prav tako na zahtevo poslanske skupine SDS konec marca razpravljal že tudi odbor DZ za delo, družino, socialne zadeve in invalide.

Ob tem je vladi predlagal, naj čim prej pripravi spremembe zakonodaje na področju nadzora delovnih razmerij, nadzora varnosti in zdravja pri delu ter preprečevanja dela na črno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.