SDS: Ni nobenih dogovorov z SD

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
"Nobenih dogovorov ni." Tako so v SDS zavrnili navedbe predsednika Zaresa Gregorja Golobiča, da je že prišlo do nekaterih dogovorov med SDS in SD.
Oglej si celoten članek

"V SDS smo se za čimprejšnjo izvedbo predčasnih volitev, ki bi bile najboljši možni protikrizni ukrep za Slovenijo, že večkrat zavzeli povsem javno in transparentno," so v odzivu na članek Pahor in Türk v petek na štiri oči zapisali v SDS.

Tako sta med drugim predsednik SDS Janez Janša in vodja PS SDS Jože Tanko 19. aprila 2011 na predsednika vlade Boruta Pahorja in predsednika državnega zbora Pavla Gantarja naslovila tudi javno pismo, v katerem sta ponudila pomoč SDS pri izvedbi formalnih postopkov, ki bi pripeljali do predčasnih volitev.

Kot so zapisali, so že samo glasovi SD in SDS namreč dovolj, da v realnem času omogočijo izpolnitev ustavnih pogojev za njihov razpis.

"V SDS tudi podpiramo ustavno spremembo, ki bi trajno omogočila možnost predčasnih volitev, pri čemer smo prav tako aprila opozorili, da je potrebno k dialogu o tej rešitvi povabiti tudi ostale poslanke in poslance oziroma poslanske skupine v Državnem zboru RS."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.