Slovenija
15 ogledov

SDS: Ni nobenih dogovorov z SD

V stranki SDS so nam dejali le, da bodo mnenje predstavili jutri na novinarski k Žurnal24 main
"Nobenih dogovorov ni." Tako so v SDS zavrnili navedbe predsednika Zaresa Gregorja Golobiča, da je že prišlo do nekaterih dogovorov med SDS in SD.

"V SDS smo se za čimprejšnjo izvedbo predčasnih volitev, ki bi bile najboljši možni protikrizni ukrep za Slovenijo, že večkrat zavzeli povsem javno in transparentno," so v odzivu na članek Pahor in Türk v petek na štiri oči zapisali v SDS.

Tako sta med drugim predsednik SDS Janez Janša in vodja PS SDS Jože Tanko 19. aprila 2011 na predsednika vlade Boruta Pahorja in predsednika državnega zbora Pavla Gantarja naslovila tudi javno pismo, v katerem sta ponudila pomoč SDS pri izvedbi formalnih postopkov, ki bi pripeljali do predčasnih volitev.

Kot so zapisali, so že samo glasovi SD in SDS namreč dovolj, da v realnem času omogočijo izpolnitev ustavnih pogojev za njihov razpis.

"V SDS tudi podpiramo ustavno spremembo, ki bi trajno omogočila možnost predčasnih volitev, pri čemer smo prav tako aprila opozorili, da je potrebno k dialogu o tej rešitvi povabiti tudi ostale poslanke in poslance oziroma poslanske skupine v Državnem zboru RS."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.