SDS povečala prednost pred SD

Foto: Žurnal24 Janez Jan%C5%A1a
Po podatkih javnomnenjske raziskave je SDS močno povečala prednost pred SD. Predsednik Danilo Türk je najbolj priljubljen politik.
Oglej si celoten članek

Če bi bile volitve v nedeljo, bi na njih slavila SDS, ki bi jo volilo 22,1 odstotka vprašanih (julija 18,1 odstotka), druga pa bi bila SD z 17,6 odstotka (julija 17,6 odstotka), je pokazala javnomnenjska raziskava, ki jo za časnik Dnevnik in POP TV opravlja Ninamedia.

Ninamedia je telefonsko anketo izvedla med 17. in 19. avgustom, anketiranih pa je bilo 700 oseb.

Na tretje mesto bi se uvrstil DeSUS s petimi odstotki podpore (julija 4,4 odstotka), sledili pa bi mu SNS s 4,8 odstotki podpore (julija 4,4 odstotka) in LDS s 4,6 odstotka podpore (julija 4,3 odstotka). Zares bi zbrala 3,5 odstotka podpore (julija štiri odstotke), SLS pa 1,9 odstotka (julija 2,3 odstotkov).

Delo vlade kot neuspešno ocenjuje skoraj 70 odstotkov vprašanih. Najbolj priljubljen politik je predsednik države Danilo Türk, presenečenje meseca pa je Lojze Peterle, ki je za Janezom Potočnikom tretji. Zelo se je povzpel tudi Gregor Virant, ki je četrti.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.