Slovenija
1 ogledov

SDS povečala prednost pred SD

Janez Jan%C5%A1a Žurnal24 main
Po podatkih javnomnenjske raziskave je SDS močno povečala prednost pred SD. Predsednik Danilo Türk je najbolj priljubljen politik.

Če bi bile volitve v nedeljo, bi na njih slavila SDS, ki bi jo volilo 22,1 odstotka vprašanih (julija 18,1 odstotka), druga pa bi bila SD z 17,6 odstotka (julija 17,6 odstotka), je pokazala javnomnenjska raziskava, ki jo za časnik Dnevnik in POP TV opravlja Ninamedia.

Ninamedia je telefonsko anketo izvedla med 17. in 19. avgustom, anketiranih pa je bilo 700 oseb.

Na tretje mesto bi se uvrstil DeSUS s petimi odstotki podpore (julija 4,4 odstotka), sledili pa bi mu SNS s 4,8 odstotki podpore (julija 4,4 odstotka) in LDS s 4,6 odstotka podpore (julija 4,3 odstotka). Zares bi zbrala 3,5 odstotka podpore (julija štiri odstotke), SLS pa 1,9 odstotka (julija 2,3 odstotkov).

Delo vlade kot neuspešno ocenjuje skoraj 70 odstotkov vprašanih. Najbolj priljubljen politik je predsednik države Danilo Türk, presenečenje meseca pa je Lojze Peterle, ki je za Janezom Potočnikom tretji. Zelo se je povzpel tudi Gregor Virant, ki je četrti.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.