SDS premagala Cerarja (le) v petih okrajih

Foto: Žurnal24grafika
Foto: Žurnal24grafika
Stranka Mira Cerarja je največ volivcev pobrala strankam, ki so izpadle iz parlamenta.
Oglej si celoten članek

Stranka Mira Cerarja je največ glasov prejela v volilni enoti Ljubljana Center, in sicer 37,8 odstotka, najmanj pa v volilni enoti Ptuj (29,9 odstotka), ki je tradicionalno naklonjena SDS.

Vendar po volilnih enotah pri SDS ni bilo tako velikih odstopanj kot v preteklosti. Najnižji rezultat je pričakovano dosegla v enoti Postojna (19,1) najvišjega pa v enoti Kranj (22,5). Če pogledamo volilne okraje, ima SDS z izjemo Kranja in Idrije najmočnejše zaledje na severozahodu in jugovzhodu države. SMC je sicer premagala v petih okrajih - v Škofji Loki, v Grosupljem, Ribnici, Novem mestu I. in Lenartu . Blizu je bila tudi na Ptuju. 

Desus je bila druga stranka v Hrastniku, Trbovljah, Izoli, Kopru in v Ljutomeru, kjer je njihov podpredsednik Franc Jurša dosegel rezultat stranke (20 odstotkov). Karl Erjavec je za primerjavo v Žalcu prejel dobrih 16 odstotkov.  Slab rezultat je stranka dosegla v Ljubljani, v volilni enoti Ljubljana Center jo je s 7,6 odstotki glasov celo premagala Združena levica. Ta je največ glasov sicer pobrala še v Zasavju in na Obali.

Janković premagan na svojem dvorišču 

Ljubljana tokrat ni imela tako odločujočega vpliva na rezultat kot pri zmagi PS pred tremi leti. To je v enoti  Ljubljani Center, ki je praktično Jankovićevo dvorišče, presenetljivo premagala stranka Alenke Bratušek. Sicer pa je PS s slabimi petimi odstotki glasov le v Ljubljani zlezla čez parlamentarni prag.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:29 14. Julij 2014.

    vi sam nadaljujte u tem stilu....<br />tolk ste glupi da niti ne stekate da sami sebi jamo kopljete...<br />folk vas …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.