SDS prepričljivo pred SD

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Skoraj 85 odstotkov vprašanih meni, da slovenska država v svojih 22 letih ni izpolnila njihovih pričakovanj.
Oglej si celoten članek

Po najnovejši javnomnenjski raziskavi časnika Večer vlada premierke Alenke Bratušek še naprej izgublja podporo. Podprlo jo je le še 21,5 odstotka vprašanih. Med strankami prepričljivo vodi SDS.

Aprila je povprečna ocena dela vlade Alenke Bratušek znašala 2,78 od možne ocene največ pet, zdaj pa se je znižala za desetinko in znaša 2,61. V tem mesecu je vlada dobila več enic in manj petic, zvišal pa se je delež trojk.

Kljub padcu boljša od Janše

Kljub počasnemu drsenju navzdol ima Bratuškova še vedno višjo podporo, kot jo je imel premier Janez Janša leta 2012, v današnji izdaji piše časnik Večer.

SD podpora še naprej pada

Janševa SDS, ki je maja prevzela vodstvo na strankarski lestvici, je ta mesec nekaj simpatij izgubila, a še zmeraj vodi s 14 odstotki podpore. Drugouvrščeni SD javnomnenjska podpora še naprej pada. Aprila jo je podpiralo dobrih 13 odstotkov vprašanih, zdaj le še dobrih devet odstotkov.

Neopredeljenih kar 60 odstotkov

PS ostaja na tretjem mestu s slabimi sedmimi odstotki podpore, sledijo SLS, NSi, DeSUS in DL, a nobeni ni uspelo zbrati niti dveh odstotkov glasov. V primerjavi s prejšnjim mesecem se je povečal delež neopredeljenih, ki sedaj zajema dobrih 60 odstotkov vprašanih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 17:54 27. Junij 2013.

    Pri vsej strankarski ponudbi se zaradi politike strank, ne bi odločil nobene podpreti. Če pa moram izbrati med vsemi možnimi …

  • 12:44 27. Junij 2013.

    To anketo sploh ne morete jemati drugače, kot pa lokalno. To je isto, kot da bi anketio delal Gorenjski Glas, …

  • 11:37 27. Junij 2013.

    Izjava Gibanja VLV po sto dneh vlade Alenke Bratušek<br />Alenka Bratušek in njen najpomembnejši koalicijski partner Lukšič sta razbila tiste …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.