Slovenija
24 ogledov

SDS prepričljivo pred SD

slovenija 21.03.13, Alenka Bratusek, mandatarka, Janez Jansa, primopredaja, vlad Anže Petkovšek
Skoraj 85 odstotkov vprašanih meni, da slovenska država v svojih 22 letih ni izpolnila njihovih pričakovanj.

Po najnovejši javnomnenjski raziskavi časnika Večer vlada premierke Alenke Bratušek še naprej izgublja podporo. Podprlo jo je le še 21,5 odstotka vprašanih. Med strankami prepričljivo vodi SDS.

Aprila je povprečna ocena dela vlade Alenke Bratušek znašala 2,78 od možne ocene največ pet, zdaj pa se je znižala za desetinko in znaša 2,61. V tem mesecu je vlada dobila več enic in manj petic, zvišal pa se je delež trojk.

Kljub padcu boljša od Janše

Kljub počasnemu drsenju navzdol ima Bratuškova še vedno višjo podporo, kot jo je imel premier Janez Janša leta 2012, v današnji izdaji piše časnik Večer.

SD podpora še naprej pada

Janševa SDS, ki je maja prevzela vodstvo na strankarski lestvici, je ta mesec nekaj simpatij izgubila, a še zmeraj vodi s 14 odstotki podpore. Drugouvrščeni SD javnomnenjska podpora še naprej pada. Aprila jo je podpiralo dobrih 13 odstotkov vprašanih, zdaj le še dobrih devet odstotkov.

Neopredeljenih kar 60 odstotkov

PS ostaja na tretjem mestu s slabimi sedmimi odstotki podpore, sledijo SLS, NSi, DeSUS in DL, a nobeni ni uspelo zbrati niti dveh odstotkov glasov. V primerjavi s prejšnjim mesecem se je povečal delež neopredeljenih, ki sedaj zajema dobrih 60 odstotkov vprašanih.

Komentarjev 5
  • Šemefuky 17:54 27.junij 2013.

    Pri vsej strankarski ponudbi se zaradi politike strank, ne bi odločil nobene podpreti. Če pa moram izbrati med vsemi možnimi predsedniki vlad, pa raje vidim Alenko, kot bilo koga drugega, ker njo bi, drugih pa ne, čeprav jo je vedno ...prikaži več težje poslušati.Da je velika šalabjzerka je pokazala, da nima komunikacijskih veščin tudi, diploma pod ?, je na komandi od Zokija, kot finančnica =0, edino kar pri njej najdem dobrega je da je votla med nogami in to odtehta vse, saj pri dugih so isti problemi, pri nekaterih še hujši.

  • siesta 12:44 27.junij 2013.

    To anketo sploh ne morete jemati drugače, kot pa lokalno. To je isto, kot da bi anketio delal Gorenjski Glas, ali pa Primorske novice. To so lokalni časopisi in kažejo samo lokalno sliko...

  • ennanova 11:37 27.junij 2013.

    Izjava Gibanja VLV po sto dneh vlade Alenke BratušekAlenka Bratušek in njen najpomembnejši koalicijski partner Lukšič sta razbila tiste zadnje iluzije, ki so jih imeli nekateri o tem, da znotraj obstoječih politikov obstajajo sile, ki so sposobne Slovenijo iztrgati ...prikaži več iz uničujočega neoliberalističnega toka, v kateremhttp://za-misli.si/subkultura/1060-izjava-gibanja-vlv-po-sto-dneh-vlade-alenke-bratusek