SDS veča prednost

Foto: Žurnal24 (Foto: Benjamin Kovač)
SDS povečuje svojo prednost pred SD, DeSUS pa v primerjavi z decembrom 2010 izgublja, kaže javnomnenjska raziskava.
Oglej si celoten članek

Če bi bile volitve jutri, bi največ glasov, 26,7 odstotka, prejela SDS, z 10,4 odstotka bi se na drugo mesto uvrstila vladajoča SD. Sledila bi jima DeSUS z 8,6 odstotka glasov, SLS s 6,2 odstotka, SNS in LDS s 4,3 odstotka in Zares s 4,1 odstotka glasov volivcev.

 

V raziskavi, ki so jo opravili med 10. in 13. decembrom, so sodelovali 704 anketiranci.

Javnomnenjska raziskava, ki jo je opravil časnik Delo, kaže tudi, da se volitev ne bi udeležilo 16,2 odstotka vprašanih, 12,7 odstotka pa se ni moglo odločiti, komu bi dali svoj glas.

 

Nezadovoljstvo narašča
Z delom vlade je nezadovoljnih 44,3 odstotka vprašanih, medtem ko je zadovoljnih 17,3 odstotka vprašanih. Najvišji do zdaj je tudi odstotek tistih, ki menijo, da je vlada delala zelo negativno. Takšnih je kar 26,9 odstotka. Delo vlade ocenjuje kot pozitivno 17,3 odstotka vprašanih.

Negativno oceno je dobil tudi slovenski parlament. Takšno oceno mu je dalo 56,2 odstotka vprašanih, 15,4 odstotka pa je delo parlamenta označilo za zelo negativno. Le nekaj več, 18,7 odstotka, je bilo tistih, ki delo poslancev ocenjujejo kot pozitivno.

Türk pred Potočnikom in Erjavcem
Med politiki je najbolj priljubljen Danilo Türk, sledita pa mu Janez Potočnik in Karl Erjavec. Na repu lestvice so se znašli Katarina Kresal, Borut Pahor in Irma Pavlinič Krebs. Z lestvice sta izpadla Gregor Golobič in Cveta Zalokar Oražem, na njo pa sta se uvrstila Darja Radić in Pavel Gantar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.