Slovenija
10 ogledov

SDS veča prednost

(Foto: Benjamin Kovač) Žurnal24 main
SDS povečuje svojo prednost pred SD, DeSUS pa v primerjavi z decembrom 2010 izgublja, kaže javnomnenjska raziskava.

Če bi bile volitve jutri, bi največ glasov, 26,7 odstotka, prejela SDS, z 10,4 odstotka bi se na drugo mesto uvrstila vladajoča SD. Sledila bi jima DeSUS z 8,6 odstotka glasov, SLS s 6,2 odstotka, SNS in LDS s 4,3 odstotka in Zares s 4,1 odstotka glasov volivcev.

 

V raziskavi, ki so jo opravili med 10. in 13. decembrom, so sodelovali 704 anketiranci.

Javnomnenjska raziskava, ki jo je opravil časnik Delo, kaže tudi, da se volitev ne bi udeležilo 16,2 odstotka vprašanih, 12,7 odstotka pa se ni moglo odločiti, komu bi dali svoj glas.

 

Nezadovoljstvo narašča
Z delom vlade je nezadovoljnih 44,3 odstotka vprašanih, medtem ko je zadovoljnih 17,3 odstotka vprašanih. Najvišji do zdaj je tudi odstotek tistih, ki menijo, da je vlada delala zelo negativno. Takšnih je kar 26,9 odstotka. Delo vlade ocenjuje kot pozitivno 17,3 odstotka vprašanih.

Negativno oceno je dobil tudi slovenski parlament. Takšno oceno mu je dalo 56,2 odstotka vprašanih, 15,4 odstotka pa je delo parlamenta označilo za zelo negativno. Le nekaj več, 18,7 odstotka, je bilo tistih, ki delo poslancev ocenjujejo kot pozitivno.

Türk pred Potočnikom in Erjavcem
Med politiki je najbolj priljubljen Danilo Türk, sledita pa mu Janez Potočnik in Karl Erjavec. Na repu lestvice so se znašli Katarina Kresal, Borut Pahor in Irma Pavlinič Krebs. Z lestvice sta izpadla Gregor Golobič in Cveta Zalokar Oražem, na njo pa sta se uvrstila Darja Radić in Pavel Gantar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.