SDS vztraja pri svojem

Foto: Žurnal24 (Foto: Boštjan Tacol)
SDS vztraja, da je nekdanji minister za obrambo Jelko Kacin zastarelo orožje kupoval v Izraelu.
Oglej si celoten članek

SDS v današnji izjavi vztraja, da je nekdanji minister za obrambo Jelko Kacin kupoval zastarelo orožje v Izraelu, to orožje pa "je potem na poligonu delalo invalide iz slovenskih vojakov in med njimi tudi sejalo smrt ter zapravljalo denar z obnovami predpotopnih tankov T-55".

Pri tem se sklicujejo na navedbe nekdanjega novinarja Dnevnika Roka Praprotnika, ki je objavil t. i. katalog napačnih nakupov, v katerem je največja vloga pripadla prav Kacinu.

Ugodil Janševi želji
Pred dnevi pa je, kot smo že poročali, novinar Matjaž Frangež na spletu objavil poročila o orožarskih poslih, ki jih je ob primopredaji leta 1994 predal Kacinu.
"Poudariti je treba, da so vojaški obveščevalci ugotovili, da navedbe iz poročila, ki ga je Janša predal Kacinu ob primopredaji, ne držijo," pravi Frangež in dodaja, da je na Janšo 15. novembra 2008 naslovil dopis, v katerem mu je postavil nekaj vprašanj; poleg tega ga je povabil na javno soočenje.

Dal mu je možnost izbire kraja in termina. "Ker si je gospod Janša izbral športno dvorano Stožice, ga prosim, da sporoči še termin, saj je izpolnjen pogoj, ki ga je postavil (objava navedb iz njegovega poročila)," je še zapisal Frangež.

Janša je prejšnji teden kakršno koli vpletenost v orožarsko afero zanikal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.