Slovenija
14 ogledov

SDS vztraja pri svojem

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
SDS vztraja, da je nekdanji minister za obrambo Jelko Kacin zastarelo orožje kupoval v Izraelu.

SDS v današnji izjavi vztraja, da je nekdanji minister za obrambo Jelko Kacin kupoval zastarelo orožje v Izraelu, to orožje pa "je potem na poligonu delalo invalide iz slovenskih vojakov in med njimi tudi sejalo smrt ter zapravljalo denar z obnovami predpotopnih tankov T-55".

Pri tem se sklicujejo na navedbe nekdanjega novinarja Dnevnika Roka Praprotnika, ki je objavil t. i. katalog napačnih nakupov, v katerem je največja vloga pripadla prav Kacinu.

Ugodil Janševi želji
Pred dnevi pa je, kot smo že poročali, novinar Matjaž Frangež na spletu objavil poročila o orožarskih poslih, ki jih je ob primopredaji leta 1994 predal Kacinu.
"Poudariti je treba, da so vojaški obveščevalci ugotovili, da navedbe iz poročila, ki ga je Janša predal Kacinu ob primopredaji, ne držijo," pravi Frangež in dodaja, da je na Janšo 15. novembra 2008 naslovil dopis, v katerem mu je postavil nekaj vprašanj; poleg tega ga je povabil na javno soočenje.

Dal mu je možnost izbire kraja in termina. "Ker si je gospod Janša izbral športno dvorano Stožice, ga prosim, da sporoči še termin, saj je izpolnjen pogoj, ki ga je postavil (objava navedb iz njegovega poročila)," je še zapisal Frangež.

Janša je prejšnji teden kakršno koli vpletenost v orožarsko afero zanikal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.