Še bo snežilo, v teh krajih Slovenije ga bo zapadlo največ

Foto: PIC Cestne kamere Foto: PIC Cestne kamere Foto: PIC Cestne kamere Foto: PIC Cestne kamere Foto: PIC Cestne kamere Foto: PIC Cestne kamere Foto: PIC Cestne kamere
Ponekod je zapadlo po več kot dvajset centimetrov novega snega.
Oglej si celoten članek

Agencija za okolje za danes napoveduje spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi snežnimi plohami, lahko tudi zagrmi. "V severovzhodni Sloveniji bo zapihal jugozahodni veter," napovedujejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 8 stopinj Celzija."

Foto: Arso Novozapadli sneg

Jutri se bo delno zjasnilo. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah precej megle in nizke oblačnosti, ki pa se lahko ponekod zadrži ves dan. "Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 1, v alpskih dolinah okoli -7, ob morju okoli 4, najvišje dnevne od 1 do 5, na Primorskem do 8 stopinj Celzija," napovedujejo pri Arsu.

V petek bo oblačno, v zahodni Sloveniji bo povečini suho, drugod bo občasno rahlo snežilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. V soboto bo suho vreme z burjo na Primorskem.

Foto: Arso Vreme

Vremenska motnja se je pomaknila nad Balkan in vzhodno Evropo. Nad naše kraje s šibkimi jugozahodnimi vetrovi v višinah še doteka vlažen in razmeroma hladen zrak.

Od 9. do 14. januarja

V soboto bodo naši kraji še pod vplivom šibkega območje visokega zračnega tlaka. "V nedeljo pa se nam bo približal sredozemski ciklon, ki se bo nato v začetku tedna pomaknil proti Črnemu morju," pišejo pri Arsu. "Nad srednjo Evropo in Alpami se bo okrepilo območje visokega zračnega tlaka."

V soboto bo precej oblačno, a predvidoma še suho vreme. "V nedeljo bo večji del Slovenije zajelo sneženje, ki bo v ponedeljek ponehalo," pišejo pri Arsu. "Do konca obdobja kaže na suho, deloma sončno in vsaj v začetku tedna bolj mrzlo vreme."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:01 6. Januar 2021.

    Kako se veselim snega!

  • 10:59 6. Januar 2021.

    Ne vem kje v Ljubljani ste merili višino snega da vam je pokazalo 5cm. Verjetno ste ga na Arsu v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.