Slovenija
32623 ogledov

Še bo snežilo, v teh krajih Slovenije ga bo zapadlo največ

Cestne kamere
1/7
PIC
Ponekod je zapadlo po več kot dvajset centimetrov novega snega.

Agencija za okolje za danes napoveduje spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi snežnimi plohami, lahko tudi zagrmi. "V severovzhodni Sloveniji bo zapihal jugozahodni veter," napovedujejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 8 stopinj Celzija."

Novozapadli sneg | Avtor: Arso Arso

Jutri se bo delno zjasnilo. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah precej megle in nizke oblačnosti, ki pa se lahko ponekod zadrži ves dan. "Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 1, v alpskih dolinah okoli -7, ob morju okoli 4, najvišje dnevne od 1 do 5, na Primorskem do 8 stopinj Celzija," napovedujejo pri Arsu.

V petek bo oblačno, v zahodni Sloveniji bo povečini suho, drugod bo občasno rahlo snežilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. V soboto bo suho vreme z burjo na Primorskem.

Vreme | Avtor: Arso Arso

Vremenska motnja se je pomaknila nad Balkan in vzhodno Evropo. Nad naše kraje s šibkimi jugozahodnimi vetrovi v višinah še doteka vlažen in razmeroma hladen zrak.

Od 9. do 14. januarja

V soboto bodo naši kraji še pod vplivom šibkega območje visokega zračnega tlaka. "V nedeljo pa se nam bo približal sredozemski ciklon, ki se bo nato v začetku tedna pomaknil proti Črnemu morju," pišejo pri Arsu. "Nad srednjo Evropo in Alpami se bo okrepilo območje visokega zračnega tlaka."

V soboto bo precej oblačno, a predvidoma še suho vreme. "V nedeljo bo večji del Slovenije zajelo sneženje, ki bo v ponedeljek ponehalo," pišejo pri Arsu. "Do konca obdobja kaže na suho, deloma sončno in vsaj v začetku tedna bolj mrzlo vreme."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • tadejca1 15:01 06.januar 2021.

    Kako se veselim snega!

  • Avatar pantani
    pantani 10:59 06.januar 2021.

    Ne vem kje v Ljubljani ste merili višino snega da vam je pokazalo 5cm. Verjetno ste ga na Arsu v kup dal, da vam je pokazalo 5cm!!! Butale