Za upokojence javni prevoz brezplačno

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Natančnih številk, koliko bo to stalo, še nimajo.
Oglej si celoten članek

Upokojenci bi po prepričanju stranke DeSUS morali imeti brezplačen javni prevoz. Zagotovo to predstavlja rahlo proračunsko obremenitev na odhodkovni strani, vendar je razvojno naravnan proračun tisti, ki je namenjen ljudem, menijo v DeSUS.

Kot so pojasnili v DeSUS, natančnih številk o tem, koliko bi brezplačni javni prevoz za upokojence državo stal, še ni, ker se bodo o možnostih uresničitve te ideje še pogovarjali. "Slednjo je DeSUS že dlje časa razvijal in zdaj dal pobudo s pričakovanjem, da se uresniči," so dodali.

V današnjem sporočilu za javnost so spomnili, da se bo kmalu začelo novo šolsko leto. V DeSUS pozdravljajo možnost, ki jo imajo učenci, dijaki, študentje in udeleženci izobraževanja za odrasle, da svoje vsakodnevne poti opravljajo s pomočjo subvencionirane enotne vozovnice integriranega javnega potniškega prometa. Ta ukrep izpred treh let bo po njihovih navedbah tudi letos žel sadove, še naprej nudil dodano vrednost uporabnikom storitev prevoza v javnem potniškem prometu in pomembneje prispeval k trajnostni mobilnosti in zmanjšanju ogljičnega odtisa.

V DeSUS pa ob tem verjamejo, da bi "brezplačen javni prevoz za vse upokojence prav za starejšo populacijo predstavljal pomemben kamenček v mozaiku njihovega lažjega in optimalnejšega premagovanja vsakodnevnih težav". "Pri kombinaciji obeh ukrepov bo država pokazala medgeneracijsko solidarnost v pravem pomenu besede, saj se prav v DeSUS zavzemamo za sožitje vseh generacij," so še navedli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:29 23. Avgust 2019.

    Na Japonskem tisti upokojenci, ki vrnejo vozniški izpit, dobijo močne popuste za javne prevoze. Nimajo pa zastojn.

  • 06:23 23. Avgust 2019.

    [ Upokojenci bi po prepričanju stranke DeSUS morali imeti brezplačen javni prevoz. ] DeSUS bo vendarle uspelo upokojence izenačiti s …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.