Slovenija
2815 ogledov

Za upokojence javni prevoz brezplačno

LPP Saša Despot
Natančnih številk, koliko bo to stalo, še nimajo.

Upokojenci bi po prepričanju stranke DeSUS morali imeti brezplačen javni prevoz. Zagotovo to predstavlja rahlo proračunsko obremenitev na odhodkovni strani, vendar je razvojno naravnan proračun tisti, ki je namenjen ljudem, menijo v DeSUS.

Kot so pojasnili v DeSUS, natančnih številk o tem, koliko bi brezplačni javni prevoz za upokojence državo stal, še ni, ker se bodo o možnostih uresničitve te ideje še pogovarjali. "Slednjo je DeSUS že dlje časa razvijal in zdaj dal pobudo s pričakovanjem, da se uresniči," so dodali.

V današnjem sporočilu za javnost so spomnili, da se bo kmalu začelo novo šolsko leto. V DeSUS pozdravljajo možnost, ki jo imajo učenci, dijaki, študentje in udeleženci izobraževanja za odrasle, da svoje vsakodnevne poti opravljajo s pomočjo subvencionirane enotne vozovnice integriranega javnega potniškega prometa. Ta ukrep izpred treh let bo po njihovih navedbah tudi letos žel sadove, še naprej nudil dodano vrednost uporabnikom storitev prevoza v javnem potniškem prometu in pomembneje prispeval k trajnostni mobilnosti in zmanjšanju ogljičnega odtisa.

V DeSUS pa ob tem verjamejo, da bi "brezplačen javni prevoz za vse upokojence prav za starejšo populacijo predstavljal pomemben kamenček v mozaiku njihovega lažjega in optimalnejšega premagovanja vsakodnevnih težav". "Pri kombinaciji obeh ukrepov bo država pokazala medgeneracijsko solidarnost v pravem pomenu besede, saj se prav v DeSUS zavzemamo za sožitje vseh generacij," so še navedli.

Komentarjev 2
  • NeAnonimni 09:29 23.avgust 2019.

    Na Japonskem tisti upokojenci, ki vrnejo vozniški izpit, dobijo močne popuste za javne prevoze. Nimajo pa zastojn.

  • 0ced864ed9d976da79e4e975646e3dcf59a85b96 06:23 23.avgust 2019.

    [ Upokojenci bi po prepričanju stranke DeSUS morali imeti brezplačen javni prevoz. ] DeSUS bo vendarle uspelo upokojence izenačiti s socialno ogroženimi kategorijami, kot so brezposelni, brezdelneži in drugimi preračunljivci, ki v ževljenju niso plačali prispevkov.