Še brez januarske

Foto: Žurnal24 V Pohištvu Brežice znova grozijo s stavko, če do petka ne bodo prejeli 60 odstot
Pohištvo Brežice. Grozijo z zaustavitvijo vseh aktivnosti.
Oglej si celoten članek

"Če do petka ne bomo prejeli 60 odstotkov januarske plače, bomo v ponedeljek ustavili vse aktivnosti v podjetju," pravi Mitja Bukovec, sindikalist v hčerinskem podjetju Novolesa Pohištvo Brežice. Delavci so v ponedeljek prekinili v petek začeto stavko, ko so prejeli zadnji obrok decembrske plače.

Bukovec, ki je tudi član nadzornega sveta družbe, dodaja, da so se za mesto predsednika uprave pojavila nova imena, vendar o njih še ne želi govoriti. Tako je napovedani sestanek nadzornega sveta včeraj odpadel.

Sicer pa je skupščina družbe v ponedeljek zavrnila predlog o šest milijonov evrov vredni dokapitalizaciji, tako da bi lahko nova uprava kmalu predlagala prisilno poravnavo Novolesa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.