Še danes lahko prijavijo kandidate

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Politične stranke lahko svoje kandidate predlagajo še danes.
Oglej si celoten članek

Politične stranke in liste, ki nameravajo predlagati svoje kandidate za poslanska mesta na decembrskih predčasnih parlamentarnih volitvah, lahko kandidature na volilne komisije volilnih enot vložijo še danes.

14. novebra bodo ali potrjeni ali zavrnjeni

V naslednjih dneh bo potekal postopek preverjanja ustreznosti oziroma zakonitosti vloženih list, na podlagi katerega bodo pristojne volilne komisije tudi izdale odločbe o njihovi potrditvi oziroma zavrnitvi. Če komisija volilne enote ugotovi, da kandidatna lista ni določena skladno z zakonom o volitvah v državni zbor, jo zavrne. V primeru, da ugotovi formalne pomanjkljivosti, pa od predlagatelja zahteva, naj jih v treh dneh odpravi.

Zakonski rok za dokončno potrditev list se bo iztekel 14. novembra, do 16. novembra pa bodo volilne komisije z žrebanjem določile vrstni red kandidatnih list na glasovnicah. Seznami kandidatur bodo nato javno objavljeni. Državna volilna komisija jih bo tudi tokrat objavila v posebni brošuri, ki jo bodo prejela vsa gospodinjstva v državi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:22 9. November 2011.

    Sam nekaj pa je jasno...Nekaj gnilega materiala se bo vendarle poslovila iz slovenskega hrama demokracije. SNS, NSi, LDS, SLS in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.