Slovenija
18 ogledov

Še danes lahko prijavijo kandidate

parlament Anže Petkovšek
Politične stranke lahko svoje kandidate predlagajo še danes.

Politične stranke in liste, ki nameravajo predlagati svoje kandidate za poslanska mesta na decembrskih predčasnih parlamentarnih volitvah, lahko kandidature na volilne komisije volilnih enot vložijo še danes.

14. novebra bodo ali potrjeni ali zavrnjeni

V naslednjih dneh bo potekal postopek preverjanja ustreznosti oziroma zakonitosti vloženih list, na podlagi katerega bodo pristojne volilne komisije tudi izdale odločbe o njihovi potrditvi oziroma zavrnitvi. Če komisija volilne enote ugotovi, da kandidatna lista ni določena skladno z zakonom o volitvah v državni zbor, jo zavrne. V primeru, da ugotovi formalne pomanjkljivosti, pa od predlagatelja zahteva, naj jih v treh dneh odpravi.

Zakonski rok za dokončno potrditev list se bo iztekel 14. novembra, do 16. novembra pa bodo volilne komisije z žrebanjem določile vrstni red kandidatnih list na glasovnicah. Seznami kandidatur bodo nato javno objavljeni. Državna volilna komisija jih bo tudi tokrat objavila v posebni brošuri, ki jo bodo prejela vsa gospodinjstva v državi.

Komentarjev 1
  • Dixon 08:22 09.november 2011.

    Sam nekaj pa je jasno...Nekaj gnilega materiala se bo vendarle poslovila iz slovenskega hrama demokracije. SNS, NSi, LDS, SLS in verjetno še kdo sploh ne bodo priplezali do praga.Mimogrede. Še moje mnenje: Kdorkoli zmaga na teh volitvah, bo ...prikaži več naša prihodnost zelo negotova, pa ne glede kaj nam obljubljajo vsi. Težko je obljubljat, če sploh ne veš, kok so naz dejansko zapufali stari vladajoči. Janša, Zoki in Virant...Meni je to isto sranje!