Še en dodaten zaslužek, ki ga Pivčeva ni prijavila

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Aleksandra Pivec znanstveno raziskovalnega dela v nekdanji službi ni prijavila protikorupcijski komisiji.
Oglej si celoten članek

Kmetijska ministrica in predsednica stranke Desus Aleksandra Pivec se sooča z novimi težavami, povezanimi z viri njenih zaslužkov. Kot je poročala 24ur, je dodatno služila v svoji nekdanji službi, kar protikorupcijski komisiji ni prijavila. 

V zadnjih štirih letih, odkar je funkcionarka, je z znanstvenim raziskovanjem dodatno zaslužila 22 tisoč evrov bruto. Pri tem, kot navajajo pri 24ur, zadnjih pet let ni izpolnjevala kriterijev agencije za raziskovalno dejavnost, ki je raziskave sofinancirala. 

Svoje dejavnosti ne pojasnjuje

Pivčeva je bila 17 let zaposlena v Znanstveno-raziskovalnem središču Bistra Ptuj. Nekaj let kot direktorica, 12 let pa kot raziskovalka skupine za interdisciplinarne raziskave in razvoj. Kaj je vsa ta leta dodatno raziskovala, Pivčeva javnosti ne želi pojasniti. 

Za 24ur je zadevo pojasnil zdajšnji direktor Štefan Čelan, ki je povedal, da je pregledovala baze podatkov svetovne literature ob začetku raziskav. Ministrica tega dodatnega zaslužka ni prijavila protikorupcijski komisiji. 

KPK je sicer pri njej tudi pri aferi Sript ugotovila kršitev zakonodaje, a ji globe na koncu niso izrekli. Za 24ur Pivčeva ni želela podajati odgovorov, povedala je, da mora najprej pregledati dokumentacijo. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 08:22 4. September 2020.

    Slovenska fovšija. Uporabili ste besedo zaslužek in bruto dohodek. To pomeni legalni zaslužek na katerega je plačan davek na dohodek …

  • 08:10 4. September 2020.

    Ženska pač ne odstopa od povprečja tistih,ki se držijo pri koritu,nanjo pač vršijo pritisk njeni kolegi,ki se počutijo ogroženi z …

  • 08:05 4. September 2020.

    Ni prav pametna. Vedela je, kaj vse lahko odkrijejo o njeni poštenosti, pa se kar ne da. Verjetno čaka, da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.