Slovenija
7502 ogledov

Še en dodaten zaslužek, ki ga Pivčeva ni prijavila

nova vlada RS Aleksandra Pivec Saša Despot
Aleksandra Pivec znanstveno raziskovalnega dela v nekdanji službi ni prijavila protikorupcijski komisiji.

Kmetijska ministrica in predsednica stranke Desus Aleksandra Pivec se sooča z novimi težavami, povezanimi z viri njenih zaslužkov. Kot je poročala 24ur, je dodatno služila v svoji nekdanji službi, kar protikorupcijski komisiji ni prijavila. 

V zadnjih štirih letih, odkar je funkcionarka, je z znanstvenim raziskovanjem dodatno zaslužila 22 tisoč evrov bruto. Pri tem, kot navajajo pri 24ur, zadnjih pet let ni izpolnjevala kriterijev agencije za raziskovalno dejavnost, ki je raziskave sofinancirala. 

Svoje dejavnosti ne pojasnjuje

Pivčeva je bila 17 let zaposlena v Znanstveno-raziskovalnem središču Bistra Ptuj. Nekaj let kot direktorica, 12 let pa kot raziskovalka skupine za interdisciplinarne raziskave in razvoj. Kaj je vsa ta leta dodatno raziskovala, Pivčeva javnosti ne želi pojasniti. 

Za 24ur je zadevo pojasnil zdajšnji direktor Štefan Čelan, ki je povedal, da je pregledovala baze podatkov svetovne literature ob začetku raziskav. Ministrica tega dodatnega zaslužka ni prijavila protikorupcijski komisiji. 

KPK je sicer pri njej tudi pri aferi Sript ugotovila kršitev zakonodaje, a ji globe na koncu niso izrekli. Za 24ur Pivčeva ni želela podajati odgovorov, povedala je, da mora najprej pregledati dokumentacijo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • Tupamaros 08:22 04.september 2020.

    Slovenska fovšija. Uporabili ste besedo zaslužek in bruto dohodek. To pomeni legalni zaslužek na katerega je plačan davek na dohodek od dela. Krivica je ker ni bil po 12 letih prijavljen na 24ur? Zanimivo, da takrat ni bila predsednica stranke ...prikaži več ampak navadna zaposlena.

  • sam1 08:10 04.september 2020.

    Ženska pač ne odstopa od povprečja tistih,ki se držijo pri koritu,nanjo pač vršijo pritisk njeni kolegi,ki se počutijo ogroženi z njene strani,baba pa je že začela s proti udarci in izvedeli bomo še marsikaj "pokvarjenega" in umazanega,kar ti lumpi počnejo na naš račun....

  • leonardo 08:05 04.september 2020.

    Ni prav pametna. Vedela je, kaj vse lahko odkrijejo o njeni poštenosti, pa se kar ne da. Verjetno čaka, da ji bodo našli še več svinjarij in bo s tem njena duša očiščena. Še fajmoštra ne bo treba, bo kar sodnija presodila.