Slovenija
6670 ogledov

Sprenevedanje Pivčeve: Prejšnji teden rekla, da bo razrešitev sprejela, danes sporoča tole

Aleksandra Pivec
1/2
Saša Despot
Sagi o odhodu Aleksandre Pivec z mesta predsednice stranke DeSUS ni videti konca. Danes je medije obvestila, da bo na mestu prve dame stranke upokojencev vztrajala.

Če bo strankina komisija za statutarna vprašanja in pritožbe odločila, da je glasovanje sveta stranke o razrešitvi predsednice stranke legitimno, bom to odločitev sprejela, je prejšnji teden povedala Aleksandra Pivec in dodala: "Vsi si želimo, da nimamo pravnih dilem," je poudarila.

Komisija je včeraj sprejela sklep, da ima svet stranke v obdobju med kongresoma tudi pristojnost razrešiti predsednika stranke. A Pivčeva se ne da, čeprav je prejšnji teden napovedala, da bo odločitev komisije sprejela, danes sporoča prav nasprotno.

Aleksandra Pivec in Tomaž Gantar | Avtor: Bobo Bobo

Na podlagi zapisnika statutarne komisije bo sklicala izvršni odbor stranke, ki bo obravnaval sprejete sklepe.

„Odločitev o nadaljnjih korakih je sedaj na predsedniku Sveta stranke DeSUS. Zavestno delovanje v nasprotju s statutom stranke DeSUS, kar je potrdilo tudi neodvisno mnenje strokovne institucije Inštituta za ustavno pravo ter jasno izraženo voljo najvišjega organa stranke – Kongresa stranke DeSUS, je v nasprotju z osnovnimi elementi demokracije in demokratično urejeno stranko,“ je zapisala.

Pivčeva trdi, da bi razrešitev s Svetom stranke DeSUS pomenila, da najvišji organ stranke, torej kongres, v DeSUS-u ni potreben: „V tem primeru bi ob morebitni izvolitvi novega predsednika stranke lahko Svet stranke DeSUS ponovno izglasoval razrešnico predsedniku. S tem korakom se odvzame pravica članom za izražanje lastnih stališč preko Kongresa, saj odločitve pripadajo zgolj funkcionarjem Sveta stranke DeSUS.“

 

Komentarjev 15
  • silvo82 14:06 03.september 2020.

    Upam da bo Pivceva oba vrgla iz stranke.Gantarja in Juršo.Ce pa bo tema dvema idiotoma uspel udar v stranki tudi DeSUSa ne bo več.Pivceva bo še zmeraj ministrica.Gantar pa bivši minister za zdravstvo.Demografski sklad bo pa dobila NSi

  • matermila 09:56 02.september 2020.

    Ženska je trmasta,pa še prav ima,po moji kmečki presoji.Če je kongres najvišji organ,ni logično,da jo lahko razreši kar svet stranke.Kot pravi sama,bi lahko svet stranke razrešil novoizvoljenega predsednika(na kongresu),že kar jutri,če jim(nekaterim,ki imajo črne gradnje in prodajajo les na črno) ...prikaži več le-ta ne bi ustrezal.Začuda ni bilo gonje proti njej(v stranki),ko naj bi prejela 35 jurjev za delo ki ga ni(baje) opravila.Oni so jo izvolili,čeprav so vedeli za izplačila.

  • dusan11 22:49 01.september 2020.

    Ženska ma jajca, kar vsi levaki nimajo