Slovenija
14518 ogledov

Pivčeva pri Janši

Aleksandra Pivec Saša Despot
Sestanka naj bi se udeležila tudi Tonin in Počivalšek, a sta bila zadržana.

Predsednica stranke DeSUS Aleksandra Pivec je po današnjem srečanju s predsednikom vlade dejala, da bo sejo izvršnega odbora stranke sklicala, ko dobi sklepe in zapisnike statutarne komisije. Ko bodo zaključili z vsemi sejami izvršnega odbora sveta stranke DeSUS, se bodo pogovorili tudi o možnih kandidatih za predsednika urada za demografijo.

Sprva je bilo sicer predvideno, da se bosta današnjega srečanja udeležila tudi predsednika preostalih dveh koalicijskih strank Zdravko Počivalšek in Matej Tonin, a sta bila zaradi službenih obveznosti zadržana, je po sestanku dejala Pivčeva. Kot je dejala, sta se s predsednikom vlade pogovarjala o tekočih rečeh, zelo malo pa o drugih političnih temah.

Še enkrat ponovila stališče 

Kar se tiče aktualnega dogajanja v stranki DeSUS, je Pivčeva zatrdila, da bo pred sredino sejo sveta stranke sklicala še sejo izvršnega odbora stranke. To bo sklicala takoj, ko dobi sklepe in zapisnike statutarne komisije stranke DeSUS. Ravno to bo namreč predmet razprave izvršnega odbora.

Obenem je poudarila, da pred sejo sveta stranke ne namerava odstopiti. "Jaz svojih stališč ne spreminjam iz dneva v dan. Javno sem jasno povedala, da sprejemam to nezaupnico, je popolnoma legitimna, ampak takoj smo tudi podali stališče, da je potrebno v čim krajšem času sklicati kongres stranke, na njem odločati o razrešitvi in imenovanju novega vodstva. V kolikor bi se s tem stališčem takrat vsi strinjali, bi v roku 14 dni že imeli kongres in bi bilo vse to zapletanje, nepotrebni pravni dvomi in pa konflikti popolnoma nepotrebni. Mislim, da teh 14 dni ne spremeni nobenih okoliščin in tudi ne položaja," je dejala.

Pri tem je spomnila, da je na kongresu, na katerem je bila izvoljena za predsednico stranke, volilo 230 delegatov. Pivčeva meni, da naj se po legitimni poti da tem ljudem možnost, da jo odpokličejo in v kolikor si želijo novega predsednika, tega seveda tudi izvolijo.

Aleksandra Pivec in Tomaž Gantar Slovenija Neverjetno, kako se Pivčeva oklepa funkcije predsednice DeSUS-a

Glede vodje demografskega sklada

Glede kandidata stranke DeSUS za predsednika novoustanovljenega demografskega sklada pa je Pivčeva pojasnila, da se bodo takoj, ko zaključijo z vsemi sejami izvršnega odbora sveta, v stranki pogovorili o tem in sprožili tudi vse potrebne postopke.

Verjame, da bo kandidatov za to funkcijo več, nato pa se bodo v stranki odločili za tistega, ki jim bo všeč in ga bodo po rednem postopku peljali do izbire.

Aleksandra Pivec Sprenevedanje Slovenija Sprenevedanje Pivčeve: Prejšnji teden rekla, da bo razrešitev sprejela, danes sporoča tole

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 7
  • leonardo 08:33 04.september 2020.

    glg, glg, glg, potop je blizu, samo sama ni toliko brihtna, da bi častno odšla. Le kaj pišem. Pri njej ni več častnega umika je pregloboko v blatu!

  • silvo82 05:25 04.september 2020.

    Minister za demografski sklad bo tisti ki ga bo odobril Janša

  • 06d458670ee8614e2c71cd167c34ffd47e2911e7 20:08 03.september 2020.

    A mu ga je šla pošprudlat pod mizo?

Sorodne novice