Brez milosti: Inšpektorji zaprli še eno šolo!

Foto: Nik Rovan Slovenske novice: V šolstvu se obeta kup novosti Foto: Profimedia Dijaki v srednji šoli
Inšpektorat RS za šolstvo in šport je danes zaprl še en zasebni zavod, tokrat na območju Savinjske regije, so sporočili s šolskega ministrstva.
Oglej si celoten članek

Zaprtje je, pravijo, posledica nespoštovanja odredbe inšpektorata zavodu, da zadeve uredijo in delujejo skladno s trenutno veljavnim odlokom.

Pretekli teden so sicer inšpektorji v šolah po Sloveniji izvedli 43 nadzorov in v petih primerih ugotovili večje nepravilnosti. "Šole niso uredile samotestiranja za otroke, niso pridobile soglasja staršev, za otroke, ki niso imeli soglasja staršev, niso uredili izobraževanja na daljavo," je v ponedeljek dejal glavni šolski inšpektor Simon Slokan.

Inšpektorji so jim izdali odločbe, nato pa izvedli nove nadzore. Le v enem primeru šola odločbe inšpektorata ni upoštevala, zato je z odredbo odredila, da mora celotna šola do 3. decembra šolanje izvajati na daljavo. Prepoved delovanja je doletela ljubljansko podružnico Waldorfske šole.

Glede na informacije s šolskega ministrstva, da so tudi tokrat prepoved izrekli zasebnemu zavodu na območju Savinjske regije, lahko sklepamo, da gre tudi tokrat za Waldorfsko šolo. Podružnico imajo namreč tudi v Žalcu. Na ministrstvu o podrobnostih žal molčijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 00:11 25. November 2021.

    Red mora bit, pa tudi če je slab!

  • 19:27 24. November 2021.

    tožit bagro in zapret za vedno

  • Ivo
    19:04 24. November 2021.

    Zakonodaja dopušča, da starš okuženega učenca še naprej dela v šoli, če je učitelj in cepljen, oni se gredo pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.