Slovenija
23663 ogledov

Brez milosti: Inšpektorji zaprli še eno šolo!

Slovenske novice: V šolstvu se obeta kup novosti
1/2
Nik Rovan
Inšpektorat RS za šolstvo in šport je danes zaprl še en zasebni zavod, tokrat na območju Savinjske regije, so sporočili s šolskega ministrstva.

Zaprtje je, pravijo, posledica nespoštovanja odredbe inšpektorata zavodu, da zadeve uredijo in delujejo skladno s trenutno veljavnim odlokom.

Pretekli teden so sicer inšpektorji v šolah po Sloveniji izvedli 43 nadzorov in v petih primerih ugotovili večje nepravilnosti. "Šole niso uredile samotestiranja za otroke, niso pridobile soglasja staršev, za otroke, ki niso imeli soglasja staršev, niso uredili izobraževanja na daljavo," je v ponedeljek dejal glavni šolski inšpektor Simon Slokan.

Inšpektorji so jim izdali odločbe, nato pa izvedli nove nadzore. Le v enem primeru šola odločbe inšpektorata ni upoštevala, zato je z odredbo odredila, da mora celotna šola do 3. decembra šolanje izvajati na daljavo. Prepoved delovanja je doletela ljubljansko podružnico Waldorfske šole.

Glede na informacije s šolskega ministrstva, da so tudi tokrat prepoved izrekli zasebnemu zavodu na območju Savinjske regije, lahko sklepamo, da gre tudi tokrat za Waldorfsko šolo. Podružnico imajo namreč tudi v Žalcu. Na ministrstvu o podrobnostih žal molčijo.

Komentarjev 11
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 00:11 25.november 2021.

    Red mora bit, pa tudi če je slab!

  • Franjo Erman 19:27 24.november 2021.

    tožit bagro in zapret za vedno

  • Ivo 19:04 24.november 2021.

    Zakonodaja dopušča, da starš okuženega učenca še naprej dela v šoli, če je učitelj in cepljen, oni se gredo pa neke ukrepe... in celo zapirajo šole! BullShit!