Še eno gradbeno podjetje v stečaju

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Bistriški Granit gre v stečaj, saj dokapitalizacija ni uspela, pri tem naj bi imela odločilno vlogo NKBM.
Oglej si celoten članek

Okrožno sodišče v Mariboru je danes začelo stečajni postopek nad gradbenim podjetjem Granit iz Slovenske Bistrice. Branko Đorđević, ki je bil imenovan za upravitelja v postopku prisilne poravnave, nadaljuje delo kot stečajni upravitelj, je razvidno iz današnjih objav na spletni strani Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes).

Granit je bil od 8. januarja v prisilni poravnavi, a je sodišče danes sklenilo, da se postopek prisilne poravnave ustavi in se nad dolžnikom začne stečajni postopek. Podjetje namreč ni realiziralo načrtovane osem milijonov evrov vredne dokapitalizacije v obliki konverzije v lastniške deleže.

Ključnega dogovora z NKBM niso dosegli

"Storili smo vse, da bi rešili podjetje. Dosegli smo dogovor z vsemi upniki razen z največjim ločitvenim, NKBM, ki je bila zaradi 17 milijonov zavarovanih terjatev v tej zgodbi odločilna," je za časnik Večer pred dnevi povedal direktor Granita Peter Kosi. Končni seznam preizkušenih terjatev kaže, da je bilo v prisilni poravnavi skupno prijavljenih 44 milijonov evrov terjatev upnikov.

Upnike je sodišče pozvalo, naj v treh mesecih oziroma najpozneje do 29. oktobra prijavijo svoje terjatve ter ločitvene in izločitvene pravice. Terjatve, ki so jih upniki prijavili v postopku prisilne poravnave, se štejejo kot prijavljene tudi v stečajnem postopku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:50 29. Julij 2013.

    Gradbeništvu zdaj manjka janša in njegova kreditna politika iz leta 2008

  • 13:15 29. Julij 2013.

    Družbena klima in duhovna prenova<br />Tajkune, od katerih so nekateri že v zaporih, kamor tudi sodijo, so namreč prav zaradi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.