Slovenija
48 ogledov

Še eno gradbeno podjetje v stečaju

Slovenija 26.11.12, koper, stavbenik, delavci, stecaj, gradbeniki, gradbinci, gr Žurnal24 main
Bistriški Granit gre v stečaj, saj dokapitalizacija ni uspela, pri tem naj bi imela odločilno vlogo NKBM.

Okrožno sodišče v Mariboru je danes začelo stečajni postopek nad gradbenim podjetjem Granit iz Slovenske Bistrice. Branko Đorđević, ki je bil imenovan za upravitelja v postopku prisilne poravnave, nadaljuje delo kot stečajni upravitelj, je razvidno iz današnjih objav na spletni strani Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes).

Granit je bil od 8. januarja v prisilni poravnavi, a je sodišče danes sklenilo, da se postopek prisilne poravnave ustavi in se nad dolžnikom začne stečajni postopek. Podjetje namreč ni realiziralo načrtovane osem milijonov evrov vredne dokapitalizacije v obliki konverzije v lastniške deleže.

Ključnega dogovora z NKBM niso dosegli

"Storili smo vse, da bi rešili podjetje. Dosegli smo dogovor z vsemi upniki razen z največjim ločitvenim, NKBM, ki je bila zaradi 17 milijonov zavarovanih terjatev v tej zgodbi odločilna," je za časnik Večer pred dnevi povedal direktor Granita Peter Kosi. Končni seznam preizkušenih terjatev kaže, da je bilo v prisilni poravnavi skupno prijavljenih 44 milijonov evrov terjatev upnikov.

Upnike je sodišče pozvalo, naj v treh mesecih oziroma najpozneje do 29. oktobra prijavijo svoje terjatve ter ločitvene in izločitvene pravice. Terjatve, ki so jih upniki prijavili v postopku prisilne poravnave, se štejejo kot prijavljene tudi v stečajnem postopku.

Komentarjev 2
  • dragec 17:50 29.julij 2013.

    Gradbeništvu zdaj manjka janša in njegova kreditna politika iz leta 2008

  • ennanova 13:15 29.julij 2013.

    Družbena klima in duhovna prenovaTajkune, od katerih so nekateri že v zaporih, kamor tudi sodijo, so namreč prav zaradi zgodbe o uspehu hoteli politiki. In so jih dobili. Potem so jih podpirali z vsemi štirimi, saj so bili njihovi. ...prikaži več Ves čas so torej vedeli zanje in imeli od njih velike koristi. Politične korupcije je zato, …http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/1098-druzbena-klima-in-duhovna-prenova