Še eno leto poskusno

Foto: Živa Zakšek
Foto: Živa Zakšek
Dolenjka. Pomanjkljivosti na avtocesti še niso odpravili zaradi težav izvajalcev del.
Oglej si celoten članek

"Za odseka dolenjske avtoceste Pluska–Ponikve in Ponikve–Hrastje je ministrstvo za okolje in prostor podaljšalo odločbi o poskusnem obratovanju, ki zdaj veljata do 30. junija prihodnje leto," je povedal Marjan Koler iz službe za komuniciranje pri Družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars).

Odprava pomanjkljivosti

Junija lani sta trebanjski in mirnopeški župan Alojzij Kastelic in Zvone Lah ob podpisu izdaje odločbe o poskusnem obratovanju odsekov opozorila na določene pomanjkljivosti in zahtevala njihovo odpravo do izdaje uporabnih dovoljenj.

"Težave v zvezi z odpravo pomanjkljivosti so se pojavile ob izkazani insolventnosti nekaterih izvajalcev del (na primer Vegrada, CPM in SCT), zato smo morali z njimi prekiniti sodelovanje, zdaj pa si prizadevamo, da bi njihovo delo opravili oziroma dokončali preostali partnerji po pogodbah," je pojasnil Koler in dodal, da jim težave povzroča tudi nepredana tehnična dokumentacija, na primer projekti izvedenih del, projekti obratovanja in vzdrževanja ter dokazila o zanesljivosti.

Meritve hrupa

Pogoj za pridobitev uporabnega dovoljenja je tudi poročilo o prvih meritvah hrupa, to pa je po Kolerjevih navedbah težko izvesti v enem letu od predaje prometu. Dela morajo biti namreč v celoti končana, potreben pa je tudi razpis za izvajalca meritev. "Pri oddaji del imamo v zadnjem obdobju nenehne pritožbe neizbranih izvajalcev," je povedal. "Vsekakor si bomo prizadevali, da bi pravočasno, torej pred iztekom podaljšanih odločb o poskusnem obratovanju, pridobili potrebni dovoljenji za uporabo omenjenih odsekov tudi po 30. juniju," je pristavil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.