Se Jankoviću maje stolček?

Foto: Špela Mohorič
Foto: Špela Mohorič
Zaradi afer naj bi se iskala zamenjava Zorana Jankovića na čelu Pozitivne Slovenije. V igri naj bi bila Danilo Türk in Robert Golob.
Oglej si celoten članek

Predsednika Pozitivne Slovenije (PS) Zorana Jankovića se zadnje čase povezuje z več aferami, zato so se že pojavili namigi, da ga nekateri želijo zamenjati. Najresnejša kandidata naj bi bila aktualni predsednik Danilo Türk in prvi mož družbe Gen I Robert Golob.

Golob je za Finance potrdil, da so mu ponujali položaj predsednika stranke, a ne želi izdati, kdo stoji za tem. "Res so me snubili, a nisem v tem življenjskem obdobju, ko bi me kaj takega sploh zanimalo," je dejal.

Türk pa naj bi se za vodenje stranke odločil v primeru, da ga na jesenskih predsedniških volitvah premaga Borut Pahor, kar pa v njegovem kabinetu zanikajo. "Informacije so popolnoma izmišljene in popolnoma neutemeljene," trdijo.

Vodja poslanske skupine in generalni sekretar stranke Jani Möderndorfer zanika, da bi iskali zamenjavo za Jankovića, o morebitnih snubcih pa nič ne ve. "Vprašanje naslovite na snubce. Upamo pa, da so vsaj člani stranke," trdi Möderndorfer.

Za nezaupanje v stranki naj bi bili krivi predvsem posli, povezani z Electo, in preiskave davčnega urada. V Pozitivni Sloveniji so tudi za STA zatrdili, da novega predsednika ne iščejo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 19:47 7. Junij 2012.

    PS, muha enodnevnica, tako hitro kot je prišla, bo tudi odšla. Edino dobro pri vsem je, da so posledično na …

  • 18:16 7. Junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **

  • 16:52 7. Junij 2012.

    ne skoda-fajn!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.