Slovenija
28 ogledov

Se Jankoviću maje stolček?

Zoran Janković Špela Mohorič
Zaradi afer naj bi se iskala zamenjava Zorana Jankovića na čelu Pozitivne Slovenije. V igri naj bi bila Danilo Türk in Robert Golob.

Predsednika Pozitivne Slovenije (PS) Zorana Jankovića se zadnje čase povezuje z več aferami, zato so se že pojavili namigi, da ga nekateri želijo zamenjati. Najresnejša kandidata naj bi bila aktualni predsednik Danilo Türk in prvi mož družbe Gen I Robert Golob.

Golob je za Finance potrdil, da so mu ponujali položaj predsednika stranke, a ne želi izdati, kdo stoji za tem. "Res so me snubili, a nisem v tem življenjskem obdobju, ko bi me kaj takega sploh zanimalo," je dejal.

Türk pa naj bi se za vodenje stranke odločil v primeru, da ga na jesenskih predsedniških volitvah premaga Borut Pahor, kar pa v njegovem kabinetu zanikajo. "Informacije so popolnoma izmišljene in popolnoma neutemeljene," trdijo.

Vodja poslanske skupine in generalni sekretar stranke Jani Möderndorfer zanika, da bi iskali zamenjavo za Jankovića, o morebitnih snubcih pa nič ne ve. "Vprašanje naslovite na snubce. Upamo pa, da so vsaj člani stranke," trdi Möderndorfer.

Za nezaupanje v stranki naj bi bili krivi predvsem posli, povezani z Electo, in preiskave davčnega urada. V Pozitivni Sloveniji so tudi za STA zatrdili, da novega predsednika ne iščejo.

Komentarjev 12
  • Izudin 19:47 07.junij 2012.

    PS, muha enodnevnica, tako hitro kot je prišla, bo tudi odšla. Edino dobro pri vsem je, da so posledično na dan (prej) prišle nečednosti okoli Balkanskega mafijaša.

  • jokovine 18:16 07.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **

  • McClain 16:52 07.junij 2012.

    ne skoda-fajn!