Še naprej prijavljajo, čeprav ni treba

Foto: Anže Petkovšek slovenija 11.06.13, brezposelni, iskalci zaposlitve, zavod za zaposlovanje Slove
Delodajalci. Število prijavljenih delovnih mest ostaja približno enako kot pred spremembo zakona.
Oglej si celoten članek

Delodajalcem od 12. aprila ni več treba prijavljati prostega delovnega mesta pri republiškem zavodu za zaposlovanje, pa to kljub temu še vestno počno.

"Bistvene spremembe pri prijavi prostih delovnih mest ni opaziti. Delodajalci se še naprej obračajo na zavod v kar precejšnjem številu, predvsem zaradi posredovanja kandidatov na njihova prosta delovna mesta," pojasnjujejo na zavodu.

"Preteklo bo še nekaj časa, da bodo podjetja seznanjena s tem. Očitno je informiranost še premajhna," meni Jože Smole iz Združenja delodajalcev Slovenije, kjer so spremembe zakonodaje predstavili okrog 1.300 podjetjem, "a je še ogromno malih in mikropodjetij, ki niso naši člani ali člani drugih zbornic in to še vedno delajo po inerciji".

Kljub ukinitvi obvezne prijave pa je še vedno obvezna javna objava prostega mesta. Ta je lahko kjerkoli: na zavodu, v medijih, na spletnih straneh ali v javno dostopnih prostorih podjetja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.