Slovenija
29 ogledov

Še naprej prijavljajo, čeprav ni treba

slovenija 11.06.13, brezposelni, iskalci zaposlitve, zavod za zaposlovanje Slove Anže Petkovšek
Delodajalci. Število prijavljenih delovnih mest ostaja približno enako kot pred spremembo zakona.

Delodajalcem od 12. aprila ni več treba prijavljati prostega delovnega mesta pri republiškem zavodu za zaposlovanje, pa to kljub temu še vestno počno.

"Bistvene spremembe pri prijavi prostih delovnih mest ni opaziti. Delodajalci se še naprej obračajo na zavod v kar precejšnjem številu, predvsem zaradi posredovanja kandidatov na njihova prosta delovna mesta," pojasnjujejo na zavodu.

"Preteklo bo še nekaj časa, da bodo podjetja seznanjena s tem. Očitno je informiranost še premajhna," meni Jože Smole iz Združenja delodajalcev Slovenije, kjer so spremembe zakonodaje predstavili okrog 1.300 podjetjem, "a je še ogromno malih in mikropodjetij, ki niso naši člani ali člani drugih zbornic in to še vedno delajo po inerciji".

Kljub ukinitvi obvezne prijave pa je še vedno obvezna javna objava prostega mesta. Ta je lahko kjerkoli: na zavodu, v medijih, na spletnih straneh ali v javno dostopnih prostorih podjetja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.