"Se ne dela to po smrti?"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Janković napovedal, da bo čez eno leto po Pahorju poimenovan trg pri Konzorciju. Pahor presenečen, saj taki dogodki po njegovem mnenju pridejo na vrsto po smrti.
Oglej si celoten članek

Pisatelj Boris Pahor ob svojem 100. rojstnem dnevu nima predaha. Že dopoldne se je srečal z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem, ki je napovedal, da bo čez natanko eno leto pri Konzorciju zaživel Trg Borisa Pahorja. V knjigarni je nato sledila predstavitev biografije Tako sem živel – Stoletje Borisa Pahorja, ki jo podpisuje Tatjana Rojc.

Predsednik uprave Mladinske knjige Peter Tomšič je ob začetku današnjih dogodkov ob Pahorjevi 100. obletnici, poimenovanih Pahoriana, dejal, da so se s pisateljem dogovorili, da bodo pred odprtjem trga pri Konzorciju priredili tudi kongres na temo tržaške slovenske literature. Na Pahorjevem trgu bodo seveda prodajali knjige, je dodal Tomšič.

"Se ne dela to po smrti?"

Pahor je dejal, da se zamisli o poimenovanju trga po njem čudi, saj tovrstni dogodki pridejo na vrsto po smrti neke osebnosti. Sam bi raje videl, da bi trg poklonili vsem literatom, ki so ustvarjali v Trstu, ne zgolj njemu.

Na kosilo k predsedniku

Dogodki v sklopu Pahoriane se nadaljujejo. Pahorja je na slavnostno kosilo povabil predsednik države Borut Pahor, zvečer pa bo dogajanje zaokrožila slovesnost v prostorih SNG Opera in balet Ljubljana, ki jo spremlja odprtje razstave o pisateljevem življenju in delu.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.