Še stroški zaradi članstva v Natu

Foto: Žurnal24 V sestavi Role 2 LM nista zapolnjeni mesti zdravnika splošne medicine in zdravni
Role 2 LM. Vojaška bolnišnica, ki jo ima Slovenska vojska na zahtevo Nata, ostaja v Sloveniji.
Oglej si celoten članek

"Napotitev bolnišnice v mednarodno operacijo in misijo v srednjeročnem obdobju ni načrtovana," na vprašanje, kdaj bo vojaška mobilna bolnišnica Role 2 LM uporabljena na misiji v tujini, odgovarjajo na ministrstvu za obrambo. Role 2 LM je morala biti za rabo na ravni bataljona na zahtevo zveze Nato pripravljena konec leta 2009 – s tem je Slovenska vojska končala program integracije v zvezo Nato.

50 tisoč za vzdrževanje
Po podatkih službe za odnose z javnostmi na obrambnem ministrstvu je za vzdrževanje Role 2 LM in redne letne servise medicinske opreme Slovenska vojska lani porabila 48.117,26 evra, dodatno pa še 1.455 evrov za meritve rentgena.

Sam nakup bolnišnice so spremljale številne nepravilnosti. Notranja revizija je pokazala, da je bila cena bolnišnice šestkrat višja od predvidene. Skupaj s preoblikovanjem iz Role 2 v Role 2 LM naj bi vojaška bolnišnica stala okoli 11 milijonov evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.