Slovenija
34 ogledov

Še stroški zaradi članstva v Natu

V sestavi Role 2 LM nista zapolnjeni mesti zdravnika splošne medicine in zdravni Žurnal24 main
Role 2 LM. Vojaška bolnišnica, ki jo ima Slovenska vojska na zahtevo Nata, ostaja v Sloveniji.

"Napotitev bolnišnice v mednarodno operacijo in misijo v srednjeročnem obdobju ni načrtovana," na vprašanje, kdaj bo vojaška mobilna bolnišnica Role 2 LM uporabljena na misiji v tujini, odgovarjajo na ministrstvu za obrambo. Role 2 LM je morala biti za rabo na ravni bataljona na zahtevo zveze Nato pripravljena konec leta 2009 – s tem je Slovenska vojska končala program integracije v zvezo Nato.

50 tisoč za vzdrževanje
Po podatkih službe za odnose z javnostmi na obrambnem ministrstvu je za vzdrževanje Role 2 LM in redne letne servise medicinske opreme Slovenska vojska lani porabila 48.117,26 evra, dodatno pa še 1.455 evrov za meritve rentgena.

Sam nakup bolnišnice so spremljale številne nepravilnosti. Notranja revizija je pokazala, da je bila cena bolnišnice šestkrat višja od predvidene. Skupaj s preoblikovanjem iz Role 2 v Role 2 LM naj bi vojaška bolnišnica stala okoli 11 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.