Se tokrat Hauc res seli s Pošte?

Foto: mediaspeed
Foto: mediaspeed
Vodenje Nove KBM. Nadzorniki prihodnji teden o upravi druge največje banke v Sloveniji.
Oglej si celoten članek

“Vabila od nadzornega sveta (NS) nisem dobil, več pa ne morem komentirati,” je za Žurnal dejal Aleš Hauc, dosedanji generalni direktor Pošte Slovenije, ki se omenja kot najresnejši kandidat za prevzem vodenja Nove KBM.

Seja po 15. februarju

Kljub namigom, da bi lahko bila nova uprava znana že po 9. februarju, so nadzorniki tik pred zdajci sejo NS odpovedali in jo prestavili na še ne določen datum po 15. februarju. “Po sklicu seje NS je nekaj članov sporočilo, da se je ne bodo mogli udeležiti, s čimer bi bila vprašljiva sklepčnost same seje. To je bil razlog, da je bila preložena,” je uradna razlaga Dušana Jovanoviča, predsednika NS Nove KBM.

Pod Haucem štirje v upravi?

Neuradno pa je iz virov blizu banki slišati, da naj bi bili nadzorniki močno razdvojeni, koga si želijo videti na vodilnem mestu druge največje slovenske banke. Andrej Plos, ki zdaj začasno vodi banko, naj bi bil prvi kandidat, vendar naj bi imel Hauc, tako naši viri, večjo podporo “v cvetu slovenskega bančništva”. Obstajala naj bi tudi možnost, da bi bil po 15. februarju za prvega moža predlagan Hauc, družbo pa bi mu v upravi delal tudi Plos. Če bo Hauc res vodil Novo KBM, naj bi se obetale tudi spremembe v številu članov uprave. Tako bi predsedniku uprave sprva pomagala voditi banko še dva, pozneje pa bi se uprava povečala na štiri člane.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.