Slovenija
20 ogledov

Se tokrat Hauc res seli s Pošte?

Aleš Hauc mediaspeed
Vodenje Nove KBM. Nadzorniki prihodnji teden o upravi druge največje banke v Sloveniji.

“Vabila od nadzornega sveta (NS) nisem dobil, več pa ne morem komentirati,” je za Žurnal dejal Aleš Hauc, dosedanji generalni direktor Pošte Slovenije, ki se omenja kot najresnejši kandidat za prevzem vodenja Nove KBM.

Seja po 15. februarju

Kljub namigom, da bi lahko bila nova uprava znana že po 9. februarju, so nadzorniki tik pred zdajci sejo NS odpovedali in jo prestavili na še ne določen datum po 15. februarju. “Po sklicu seje NS je nekaj članov sporočilo, da se je ne bodo mogli udeležiti, s čimer bi bila vprašljiva sklepčnost same seje. To je bil razlog, da je bila preložena,” je uradna razlaga Dušana Jovanoviča, predsednika NS Nove KBM.

Pod Haucem štirje v upravi?

Neuradno pa je iz virov blizu banki slišati, da naj bi bili nadzorniki močno razdvojeni, koga si želijo videti na vodilnem mestu druge največje slovenske banke. Andrej Plos, ki zdaj začasno vodi banko, naj bi bil prvi kandidat, vendar naj bi imel Hauc, tako naši viri, večjo podporo “v cvetu slovenskega bančništva”. Obstajala naj bi tudi možnost, da bi bil po 15. februarju za prvega moža predlagan Hauc, družbo pa bi mu v upravi delal tudi Plos. Če bo Hauc res vodil Novo KBM, naj bi se obetale tudi spremembe v številu članov uprave. Tako bi predsedniku uprave sprva pomagala voditi banko še dva, pozneje pa bi se uprava povečala na štiri člane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.