Še v enem slovenskem vrtcu odkrili okužbo z novim virusom

Foto: Profimedia
Okužbo so potrdili pri strokovni sodelavki v vrtcu.
Oglej si celoten članek

V preteklih dneh smo poročali o vnosu virusa v vrtec v Odrancih, včeraj pa so bili o oboleli osebi med strokovnimi delavkami obveščeni tudi v vrtcu v Kanalu ob Soči. 

Odranci Odranci: Nogometni turnir odpadel zaradi covid-19

Covid-19 Novo žarišče v Sloveniji: Zaprli vrtec, športni park, fitnes

"Le vprašanje časa je bilo, kdaj se bo covid-19 pojavil tudi v naših krajih," je vodstvo vrtca včeraj zapisalo na spletni strani vrtca. "Včeraj zvečer smo bili obveščeni o prvi oboleli osebi med našimi strokovnimi delavkami v vrtcu."

Skladno z navodili NIJZ vsi otroci, ki so bili v petek 17. julija vključeni v skupino, v kateri je bila okužena strokovna sodelavka, bodo takoj nastopili karanteno. Prav tako nekateri zaposleni, ki so bili v stiku z okuženo sodelavko. Za preostale otroke ostaja vrtec odprt.

Razmere se še naprej zaostrujejo v Hrastniku, kjer so včeraj potrdili 11 novih okužb. Sedem oskrbovancev iz Doma starejših Hrastnik, ki so okuženi z novim koronavirusom, so popoldne premestili na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Slovenija Dramatično v Hrastniku, župan razočaran nad državo

V ponedeljek so po besedah Kopušarja odvzeli 77 brisov oskrbovancem in zaposlenimi v domu. Analize so pokazale, da se je na novo okužilo 10 oskrbovancev in ena zaposlena, tako je v domu skupno z novim koronavirusom okuženih 18 oskrbovancev in sedem zaposlenih.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.