Slovenija
3634 ogledov

Še v enem slovenskem vrtcu odkrili okužbo z novim virusom

Garderoba v vrtcu
Okužbo so potrdili pri strokovni sodelavki v vrtcu.

V preteklih dneh smo poročali o vnosu virusa v vrtec v Odrancih, včeraj pa so bili o oboleli osebi med strokovnimi delavkami obveščeni tudi v vrtcu v Kanalu ob Soči. 

žoga nogomet Odranci Slovenija Odranci: Nogometni turnir odpadel zaradi covid-19
Testiranje na covid-19 Covid-19 Slovenija Novo žarišče v Sloveniji: Zaprli vrtec, športni park, fitnes

"Le vprašanje časa je bilo, kdaj se bo covid-19 pojavil tudi v naših krajih," je vodstvo vrtca včeraj zapisalo na spletni strani vrtca. "Včeraj zvečer smo bili obveščeni o prvi oboleli osebi med našimi strokovnimi delavkami v vrtcu."

Skladno z navodili NIJZ vsi otroci, ki so bili v petek 17. julija vključeni v skupino, v kateri je bila okužena strokovna sodelavka, bodo takoj nastopili karanteno. Prav tako nekateri zaposleni, ki so bili v stiku z okuženo sodelavko. Za preostale otroke ostaja vrtec odprt.

Razmere se še naprej zaostrujejo v Hrastniku, kjer so včeraj potrdili 11 novih okužb. Sedem oskrbovancev iz Doma starejših Hrastnik, ki so okuženi z novim koronavirusom, so popoldne premestili na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Slovenija Dramatično v Hrastniku, župan razočaran nad državo

V ponedeljek so po besedah Kopušarja odvzeli 77 brisov oskrbovancem in zaposlenimi v domu. Analize so pokazale, da se je na novo okužilo 10 oskrbovancev in ena zaposlena, tako je v domu skupno z novim koronavirusom okuženih 18 oskrbovancev in sedem zaposlenih.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.