Še v šoku, a optimistični

Foto: Žurnal24 Gospodar Otto Sevšek ob pogorišču gostilne, pod tujskimi sobami, ki jih je tudi
Gostilna Žolnir. Na pogorišču naj bi do jeseni stal nov objekt.
Oglej si celoten članek

Ravno danes smo začeli gradnjo nove gostinske hale,” je za Žurnal24 dejal Otto Sevšek in pristavil: “Po dopustih, čez tri, štiri mesece, mora dejavnost v novem objektu že steči.” Požar mu je pred dobrim mesecem povsem uničil gostilno. “Škode je za okrog 500 tisoč evrov, a sem ni vštet izpad dohodka,” je povedal.

Če bi bila gostilna eno leto zaprta, bi nas gostje pozabili.
Otto Sevšek

Sevškovi so dejavnost v manjši obliki začasno preselili v zidanico na Jablancah, a prepričani so, da je treba ukrepati takoj, sicer te gostje pozabijo.

Plačali bodo z zamikom
Za gradnjo nove gostinske hale, ki bo enaka prejšnji, so že dogovorjeni z vsemi izvajalci. Obrtniki so pristali, da jim bomo plačali z zamikom,” je hvaležen Sevšek, ki se zaveda, da se je kriza dotaknila vseh. Celotnega predračuna za obnovo še nima in računa na bančna posojila, družina pa namerava prodati tudi nekaj zemljišč. Čeprav drzno načrtujejo nadaljnji razvoj gostinstva, so še pod vtisom grozljive izkušnje. Ob vprašanju, ali je šok že za njimi, so se Sevšku v hipu orosile oči in je odgovoril: “Ne, psiha je hudič!”

Rekonstrukcija
Sredi noči. Požar, ki je malo pred 2. uro izbruhnil v gostinskem delu lokala, je opazil mimoidoči in poklical pomoč. Faniko in Otta Sevška, ki sta spala na drugem koncu stavbe, so zbudili gasilci, ki so prišli reševat. Zjutraj so pri čiščenju pogorišča gostincem na pomoč priskočili številni sokrajani, podjetniki, gasilci in zaposleni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.