Slovenija
31 ogledov

Še v šoku, a optimistični

Gospodar Otto Sevšek ob pogorišču gostilne, pod tujskimi sobami, ki jih je tudi Žurnal24 main
Gostilna Žolnir. Na pogorišču naj bi do jeseni stal nov objekt.

Ravno danes smo začeli gradnjo nove gostinske hale,” je za Žurnal24 dejal Otto Sevšek in pristavil: “Po dopustih, čez tri, štiri mesece, mora dejavnost v novem objektu že steči.” Požar mu je pred dobrim mesecem povsem uničil gostilno. “Škode je za okrog 500 tisoč evrov, a sem ni vštet izpad dohodka,” je povedal.

Če bi bila gostilna eno leto zaprta, bi nas gostje pozabili.
Otto Sevšek

Sevškovi so dejavnost v manjši obliki začasno preselili v zidanico na Jablancah, a prepričani so, da je treba ukrepati takoj, sicer te gostje pozabijo.

Plačali bodo z zamikom
Za gradnjo nove gostinske hale, ki bo enaka prejšnji, so že dogovorjeni z vsemi izvajalci. Obrtniki so pristali, da jim bomo plačali z zamikom,” je hvaležen Sevšek, ki se zaveda, da se je kriza dotaknila vseh. Celotnega predračuna za obnovo še nima in računa na bančna posojila, družina pa namerava prodati tudi nekaj zemljišč. Čeprav drzno načrtujejo nadaljnji razvoj gostinstva, so še pod vtisom grozljive izkušnje. Ob vprašanju, ali je šok že za njimi, so se Sevšku v hipu orosile oči in je odgovoril: “Ne, psiha je hudič!”

Rekonstrukcija
Sredi noči. Požar, ki je malo pred 2. uro izbruhnil v gostinskem delu lokala, je opazil mimoidoči in poklical pomoč. Faniko in Otta Sevška, ki sta spala na drugem koncu stavbe, so zbudili gasilci, ki so prišli reševat. Zjutraj so pri čiščenju pogorišča gostincem na pomoč priskočili številni sokrajani, podjetniki, gasilci in zaposleni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.