Še več dela za sodnike

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slaba banka. Sindikat je šele začel zbiranje podpisov, ko bo o referendumu že odločalo sodišče.
Oglej si celoten članek

Ustavno sodišče (US) bo zelo verjetno odločalo tudi o ustavnosti referenduma o zakonu za krepitve stabilnosti bank. V petek bo namreč na pobudo koalicijskih poslancev izredna seja, na kateri bo o predlogu za presojo ustavnosti glasoval državni zbor.

Presodili, da bodo zbrani

Sindikat kemične, nekovinske in gumarske industrije je začel 40 tisoč overjenih podpisov zbirati šele ta ponedeljek. Poslanci koalicije so se vseeno odločili, da bodo presojo ustavnosti zahtevali takoj, saj menijo, da je korektnejše, da referendum ustavijo na začetku kot na koncu, ko bi bili podpisi že skoraj zbrani, je pojasnil vodja poslancev NSi Matej Tonin. Presodili so, da bo sindikatu podpise uspelo zbrati. V SLS pa pojasnjujejo, da bi bilo “nekoliko smešno”, da bi jo vložili, ko bi bili podpisi že zbrani. O tem, ali jih bo sindikatu uspelo zbrati, v SLS ne želijo špekulirati, ocenjujejo pa, da bi glede na okoliščine, v katerih je Slovenija, z zavrnitvijo tega zakona lahko resno ogrozili izpolnjevanje obveznosti države, ki so predpisane z Ustavo RS.

Vodja Desusovih poslancev Franc Jurša je dodal, da izida ustavne presoje ni mogoče napovedati, saj “v takšni situaciji,v kakršni je Slovenija danes, še nismo bili”.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:05 25. November 2012.

    in naj zdaj en izračuna...koliko denarja in generacij je potrebno da se ta država uštima na raven osnovnih človekovih pravic..!! …

  • 08:39 21. November 2012.

    In te podpise poslati Gorenaku, da jih prešteje. kar se tiče sodnikov, uboga skorumpirana bagra.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.