Slovenija
0 ogledov

Še več dela za sodnike

Ustavno sodišče Saša Despot
Slaba banka. Sindikat je šele začel zbiranje podpisov, ko bo o referendumu že odločalo sodišče.

Ustavno sodišče (US) bo zelo verjetno odločalo tudi o ustavnosti referenduma o zakonu za krepitve stabilnosti bank. V petek bo namreč na pobudo koalicijskih poslancev izredna seja, na kateri bo o predlogu za presojo ustavnosti glasoval državni zbor.

Presodili, da bodo zbrani

Sindikat kemične, nekovinske in gumarske industrije je začel 40 tisoč overjenih podpisov zbirati šele ta ponedeljek. Poslanci koalicije so se vseeno odločili, da bodo presojo ustavnosti zahtevali takoj, saj menijo, da je korektnejše, da referendum ustavijo na začetku kot na koncu, ko bi bili podpisi že skoraj zbrani, je pojasnil vodja poslancev NSi Matej Tonin. Presodili so, da bo sindikatu podpise uspelo zbrati. V SLS pa pojasnjujejo, da bi bilo “nekoliko smešno”, da bi jo vložili, ko bi bili podpisi že zbrani. O tem, ali jih bo sindikatu uspelo zbrati, v SLS ne želijo špekulirati, ocenjujejo pa, da bi glede na okoliščine, v katerih je Slovenija, z zavrnitvijo tega zakona lahko resno ogrozili izpolnjevanje obveznosti države, ki so predpisane z Ustavo RS.

Vodja Desusovih poslancev Franc Jurša je dodal, da izida ustavne presoje ni mogoče napovedati, saj “v takšni situaciji,v kakršni je Slovenija danes, še nismo bili”.

Komentarjev 2
  • privat 09:05 25.november 2012.

    in naj zdaj en izračuna...koliko denarja in generacij je potrebno da se ta država uštima na raven osnovnih človekovih pravic..!! ravbarland ostaja ravbarland!....in najdimo način da z osebnim prepričanjem podpremo Janšo ali Pahorja??

  • dragec 08:39 21.november 2012.

    In te podpise poslati Gorenaku, da jih prešteje. kar se tiče sodnikov, uboga skorumpirana bagra.