Še vedno najraje v bivšo Jugo

Foto: Žurnal24 Na letalu se bolnemu potniku ne moremo izogniti, zato bi se po Airtrain Airways
Slovenci tradicionalno najraje obiščemo prestolnice bivše države, zelo priljubljene so cenejše evropske prestolnice, kot presenečenje pa se je prvič letos izkazala Azurna obala.
Oglej si celoten članek

Božično-novoletne praznike in najdaljšo noč je mogoče preživeti na različne načine, mnogi jih izkoristijo za krajša ali daljša potovanja. Slovenci tradicionalno najraje obiščemo prestolnice bivše države. »Beograd in v zadnjih letih Sarajevo sta mesti, kjer silvestruje na tisoče Slovencev,« so nam povedali v turistični agenciji Ilirika. Predvsem študentska populacija se rada odpravlja v Bratislavo in Brno, veliko zanimanja pa je tudi za romantično Prago, Amsterdam, Pariz, Budimpešto in Krakov. V Colleigiumu, turistični agenciji, ki je specializirana za mlade, so prodali največ silvestrovanj v Bratislavi, med novostmi pa se je letos kot presenečenje pri več agencijah izkazala Azurna obala.

"Šoping" izleti v Gradec, Salzburg in na Dunaj
Najbolj popularni so kratki izleti v bližnje prestolnice, smučarski paketi, silvestrovanja na Jadranu in pri nekoliko starejših tudi toplice. Ti paketi običajno vsebujejo gala silvestrske večerje in so namenjeni predvsem tistim, ki si želijo oddih in zabavo obenem. Tisti, ki so časovno omejeni, se običajno odpravijo na enodnevno silvestrovanje v bližnja mesta, kot sta Benetke in Dunaj, v predbožičnem času pa so »in« tudi kratki "šoping izleti" v Avstrijo, predvsem na Dunaj, v Gradec in Salzburg. Precej povpraševanja je po kočah in domovih za zaključene družbe.

V tople kraje
Slovenke in Slovenci se zanimajo tudi za praznovanja v toplih krajih in letalske počitnice, kjer prednači Rdeče morje, zelo popularen pa je tudi Dubaj in še južneje Kenija. »V času božično-novoletnih praznikov pri nas največ povprašujejo po počitnicah v Egiptu – Sharm el Seikh, kjer je še vedno toplo in tudi primerno za kopanje,« so povedali na turistični agenciji Globtour. Destinacije, kot so Kuba, Dominikanska republika in preostali del Karibov ter eksotični Sejšeli in Maldivi so iskani predvsem pri tistih, ki so finančno premožnejši. Poleg tega je od daljših potovanj še vedno »in« Tajska, Mehika in Kuba.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.