Slovenija
8 ogledov

Še vedno najraje v bivšo Jugo

Na letalu se bolnemu potniku ne moremo izogniti, zato bi se po Airtrain Airways Žurnal24 main
Slovenci tradicionalno najraje obiščemo prestolnice bivše države, zelo priljubljene so cenejše evropske prestolnice, kot presenečenje pa se je prvič letos izkazala Azurna obala.

Božično-novoletne praznike in najdaljšo noč je mogoče preživeti na različne načine, mnogi jih izkoristijo za krajša ali daljša potovanja. Slovenci tradicionalno najraje obiščemo prestolnice bivše države. »Beograd in v zadnjih letih Sarajevo sta mesti, kjer silvestruje na tisoče Slovencev,« so nam povedali v turistični agenciji Ilirika. Predvsem študentska populacija se rada odpravlja v Bratislavo in Brno, veliko zanimanja pa je tudi za romantično Prago, Amsterdam, Pariz, Budimpešto in Krakov. V Colleigiumu, turistični agenciji, ki je specializirana za mlade, so prodali največ silvestrovanj v Bratislavi, med novostmi pa se je letos kot presenečenje pri več agencijah izkazala Azurna obala.

"Šoping" izleti v Gradec, Salzburg in na Dunaj
Najbolj popularni so kratki izleti v bližnje prestolnice, smučarski paketi, silvestrovanja na Jadranu in pri nekoliko starejših tudi toplice. Ti paketi običajno vsebujejo gala silvestrske večerje in so namenjeni predvsem tistim, ki si želijo oddih in zabavo obenem. Tisti, ki so časovno omejeni, se običajno odpravijo na enodnevno silvestrovanje v bližnja mesta, kot sta Benetke in Dunaj, v predbožičnem času pa so »in« tudi kratki "šoping izleti" v Avstrijo, predvsem na Dunaj, v Gradec in Salzburg. Precej povpraševanja je po kočah in domovih za zaključene družbe.

V tople kraje
Slovenke in Slovenci se zanimajo tudi za praznovanja v toplih krajih in letalske počitnice, kjer prednači Rdeče morje, zelo popularen pa je tudi Dubaj in še južneje Kenija. »V času božično-novoletnih praznikov pri nas največ povprašujejo po počitnicah v Egiptu – Sharm el Seikh, kjer je še vedno toplo in tudi primerno za kopanje,« so povedali na turistični agenciji Globtour. Destinacije, kot so Kuba, Dominikanska republika in preostali del Karibov ter eksotični Sejšeli in Maldivi so iskani predvsem pri tistih, ki so finančno premožnejši. Poleg tega je od daljših potovanj še vedno »in« Tajska, Mehika in Kuba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.