Sedem naslovov v tednu drame

Kranj. Selektor Marko Sosič izbral tekmovalni in spremljevalni program letošnjega tedna slovenske drame.
Oglej si celoten članek

Znane so predstave tekmovalnega in spremljevalnega programa 41. tedna slovenske drame. Marko Sosič, ki je z letošnjim izborom zaokrožil svoj dveletni selektorski mandat, je v tekmovalni program uvrstil sedem naslovov, v spremljevalnega pa štiri.

"Letošnje predstave se s tematskega in estetskega vidika precej razlikujejo od lanskih, še vedno pa razvijajo in poglabljajo teme, ki kritično reflektirajo stanje sodobnega človekovega duha in sodobne družbe," je izbor komentiral Sosič. V tekmovalnem programu se bodo za Šeligovo nagrado potegovale predstave Žabe, Jakob Ruda, Totenbirt, Zaljubljen v smrt, Preklet naj bo izdajalec svoje domovine, Nekropola in Hlapci. Skupaj s preostalimi bodo še v konkurenci za nagrado občinstva.

Svoje delo prav tako že opravlja žirija za nagrado Slavka Gruma. Na letošnji natečaj je prispelo 42 novih dramskih besedil, v konkurenci pa ostajata tudi besedili, ki sta bili za nagrado nominirani na lanskem natečaju. Letošnji 41. teden slovenske drame se bo predvidoma začel 21. marca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.