Slovenija
19 ogledov

Sedem naslovov v tednu drame

Kranj. Selektor Marko Sosič izbral tekmovalni in spremljevalni program letošnjega tedna slovenske drame.

Znane so predstave tekmovalnega in spremljevalnega programa 41. tedna slovenske drame. Marko Sosič, ki je z letošnjim izborom zaokrožil svoj dveletni selektorski mandat, je v tekmovalni program uvrstil sedem naslovov, v spremljevalnega pa štiri.

"Letošnje predstave se s tematskega in estetskega vidika precej razlikujejo od lanskih, še vedno pa razvijajo in poglabljajo teme, ki kritično reflektirajo stanje sodobnega človekovega duha in sodobne družbe," je izbor komentiral Sosič. V tekmovalnem programu se bodo za Šeligovo nagrado potegovale predstave Žabe, Jakob Ruda, Totenbirt, Zaljubljen v smrt, Preklet naj bo izdajalec svoje domovine, Nekropola in Hlapci. Skupaj s preostalimi bodo še v konkurenci za nagrado občinstva.

Svoje delo prav tako že opravlja žirija za nagrado Slavka Gruma. Na letošnji natečaj je prispelo 42 novih dramskih besedil, v konkurenci pa ostajata tudi besedili, ki sta bili za nagrado nominirani na lanskem natečaju. Letošnji 41. teden slovenske drame se bo predvidoma začel 21. marca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.