Šef hoče večjo učinkovitost

Foto: Andrej Leban
Foto: Andrej Leban
Menjava. Namesto s kriminalom se novi direktor koprske policije najprej ukvarja z morebitno selitvijo.
Oglej si celoten članek

“Generalni direktor policije Stanislav Veniger je javno že večkrat poudaril, da želi imeti na ključnih mestih v policiji vodje, ki jim zaupa, verjame v njihovo visoko strokovnost in od katerih pričakuje tudi večjo učinkovitost pri vodenju enot,” na generalni policijski upravi (GPU) navajajo razloge za kadrovsko spremembo v vrhu Policijske uprave (PU) Koper.

Študija fakultete za upravo in ljubljanske ekonomske fakultete je sicer pokazala, da je koprska PU (ob celjski) najmanj učinkovita v državi. Statistika kaže, da preišče dobro polovico kaznivih dejanj na svojem območju, policija pa sicer z lastno dejavnostjo v povprečju odkrije le dobrih 11 odstotkov vseh kaznivih dejanj.

Ukvarjali se bodo s selitvijo

Novi direktor koprske PU Danimir Rebec ima pod seboj 870 zaposlenih, skoraj 70 jih je prej delalo v pred poldrugim letom ukinjeni postojnski PU – ta je bila ukinjena zaradi zniževanja stroškov v policiji. Takrat so na GPU ocenjevali, da “stavba funkcionalno ne ustreza potrebam policije”. A notranji minister Gorenak je pred dnevi izjavil, da bi veljalo del uprave zdaj iz Kopra seliti nazaj v Postojno, tudi zaradi neizkoriščenosti stavbe nekdanje PU.

Stavba koprske uprave se sicer pogreza in visi, zaradi česar so pred dvema letoma davkoplačevalci plačali izravnavo tal v njej. Zaposleni imajo vseeno težave z zdravjem in neuradno napovedujejo, da bodo zaostrili vprašanje prostorske rešitve, v Postojno pa se ne želijo seliti. Koper je upravno središče, tam je sodišče, na tem območju je več kriminala, interni izračuni pa naj bi kazali tudi, da se selitev v Postojno ne izplača. Uradno na PU Koper sicer odgovarjajo le, da bodo proučili pozitivne in negativne strani morebitne selitve.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:41 4. Februar 2013.

    Končno so na obali dobili sposobnega direktorja, ki pa bo zelo dolgo popravljal in odpravljal napake predhodnika.

  • 08:50 4. Februar 2013.

    VERJETNO JE TUDI ON ČLAN SDS???

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.