Šefi bolnišnice težav ne vidijo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Starostniki. Medicinsko osebje na Jesenicah naj bi sprejemalo dehidrirane starostnike.
Oglej si celoten članek

“Iz doma starostnikov v Kranjski Gori, ki uradno obratuje od pomladi, v bolnišnico sprejemamo izjemno veliko pacientov. Glede na druge domove po Gorenjskem pa skoraj neobičajno veliko. V kar nekaj primerih smo s sodelavci pri teh oskrbovancih opazili tudi znake precej slabega zdravstvenega stanja, preležanin, pri nekaterih pa tudi dehidracije,” je slišati od medicinskega osebja Splošne bolnišnice (SB) Jesenice.

"Nič posebnega"

Vodstvo bolnišnice nam je sporočilo, da so od aprila sprejeli 34 oskrbovancev kranjskogorskega doma. Predvsem zaradi “poslabšanj osnovnih kroničnih bolezni in različnih poškodb, ki so bile posledica padcev v domu,” pravijo. Za razliko od medicinskega osebja težav z oskrbovanci niso opazili. “Pri sprejemu nismo zaznali, da bi bili pacienti slabše negovani,” zagotavljajo v bolnišnici. Vodstvo doma starostnikov je prav tako prepričano, da za svoje oskrbovance dobro poskrbijo. “Nikoli nismo prejeli informacije, da bi pri naših stanovalcih zaznali znake morebitne slabe ali pomanjkljive oskrbe,” dodajajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 17:55 3. November 2012.

    To je zato, ker varčujejo pri osebju. Pri nas mora ena negovalka uredit cel blok starostnikov v Nemčiji pa ima …

  • 06:38 3. November 2012.

    Inšpektorji vseh področij so očitno deficitaren poklic......in tržna niša?

  • 00:04 3. November 2012.

    Vsak svojo obrt zagovarja , četudi je možno da je res...<br /><br />Moja mama je delala 30 let v domu …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.