Slovenija
5 ogledov

Šefi bolnišnice težav ne vidijo

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Starostniki. Medicinsko osebje na Jesenicah naj bi sprejemalo dehidrirane starostnike.

“Iz doma starostnikov v Kranjski Gori, ki uradno obratuje od pomladi, v bolnišnico sprejemamo izjemno veliko pacientov. Glede na druge domove po Gorenjskem pa skoraj neobičajno veliko. V kar nekaj primerih smo s sodelavci pri teh oskrbovancih opazili tudi znake precej slabega zdravstvenega stanja, preležanin, pri nekaterih pa tudi dehidracije,” je slišati od medicinskega osebja Splošne bolnišnice (SB) Jesenice.

"Nič posebnega"

Vodstvo bolnišnice nam je sporočilo, da so od aprila sprejeli 34 oskrbovancev kranjskogorskega doma. Predvsem zaradi “poslabšanj osnovnih kroničnih bolezni in različnih poškodb, ki so bile posledica padcev v domu,” pravijo. Za razliko od medicinskega osebja težav z oskrbovanci niso opazili. “Pri sprejemu nismo zaznali, da bi bili pacienti slabše negovani,” zagotavljajo v bolnišnici. Vodstvo doma starostnikov je prav tako prepričano, da za svoje oskrbovance dobro poskrbijo. “Nikoli nismo prejeli informacije, da bi pri naših stanovalcih zaznali znake morebitne slabe ali pomanjkljive oskrbe,” dodajajo.

Komentarjev 4
  • feferon 17:55 03.november 2012.

    To je zato, ker varčujejo pri osebju. Pri nas mora ena negovalka uredit cel blok starostnikov v Nemčiji pa ima na skrbi 5 oseb...Pa se veselite starosti.

  • stela 06:38 03.november 2012.

    Inšpektorji vseh področij so očitno deficitaren poklic......in tržna niša?

  • erikkk 00:04 03.november 2012.

    Vsak svojo obrt zagovarja , četudi je možno da je res...Moja mama je delala 30 let v domu upokojencev in dobila vtis da so starostniki v domovih samo toliko da se domovi lahko gredo obrt. In absolutno ne ...prikaži več oskrbovani kolikor plačajo.Tud jst se sprašujem kje so tu inšpekcijske službe...